Våra behandlingar

Jag jobbar efter Naturmedicinens grunder och väver in friskvård och hälsa utifrån ett unikt helhetstänk. Fysiskt ~ Emotionellt ~ Mentalt ~ Andligt = ”Ett Livshjul”

Megine® Massage

I massagen kommer jag åt både muskelknutor och känslomässiga blockeringar. Jag använder mig av akupressur på triggerpunkter och aku-punkter för att komma på djupet samt Moxa vid behov – en värmebehandling som är en akupunktur utan nålar.Meginemassagen är mycket djupgående och behandlande för hela kroppen. Här stimuleras kroppens meridianer, utvalda akupunkter och kraftzoner samt muskler. Spänningar och stagnationer både fysiskt och emotionellt får hjälp att lösas upp. Detta frigör kraft och stimulerar till helande för både kropp och själ.

Meginemetoden®

Meginemetoden® är uppbyggd enligt urgamla naturmedicinska metoder såsom akupressur och flödet av livskraft, stimulering av fotzoner och olika kraftcentra, samt folkmedicinens örter och naturens helande kraft. Allt detta i samverkan med moderna teorier om massagens hälsofrämjande effekter, örternas verksamma beståndsdelar, vikten av stressreducering, god kost, motion, mental träning samt känslan av meningsfullhet i tillvaron. Välj mellan en hälsofrämjande kraftmassage alt. var mer delaktig i ditt helande genom att välja Megineterapi med naturmedicinsk diagnos och fortsatta behandlingar.

Megine®massage

~ megine® ~ är det fornnordiska ordet för kraft

Här stimuleras kroppens meridianer, utvalda akupunkter och kraftzoner samt muskler. Spänningar och stagnationer både fysiskt och emotionellt får hjälp att lösas upp. Detta frigör kraft och stimulerar till helande för både kropp och själ. Massagen är mycket djupgående och behandlande för hela kroppen.

Walk and Talk

Ibland kan det kännas svårt och instängt att ses i ett behandlingsrum. Det kan kännas bättre och friare att släppa fram tankar och känslor när vi är i rörelse. Samt kan det kännas tryggare att ses utomhus med tanke på pandemin vi är i. Vi väljer en passande plats att promenera tillsammans på och kläder efter väder och så låter vi samtalet flyta fritt när vi vandrar sida vid sida. Jag lyssnar, coachar och guidar dig genom det som du har på hjärtat. Kanske stannar vi på någon vacker plats och samlar kraft i en megineövning eller programmerar om det som behövs i en spontan Xin Ping session.

Diamantbehandlingar

Diamantslipning med synbart resultat efter endast 1 behandling! För ett mer hållbart resultat krävs dock kurbehandling samt underhållsbehandling. Passar utmärkt att göra ett par dagar innan en fest eller event där du vill känna dig extra fin och fräsch!

Peeling Kavitation + ultraljud
Kavitation är ett fenomen som uppstår på hudytan under inverkan av ultraljudsvågor och vätska. Luftbubblor i hornlagret ”frigörs” och döda hudceller avlägsnas. Den optimala starten för att ”komma åt” huden. Resultat: Döda hudceller avlägsnas samt porer töms.

Diamantslipning
Här utför man en helt kontrollerad peeling med hjälp av olika diamant munstycken. Huden friskas upp och kollagenproduktionen stimuleras. Resultat: Döda hudceller, missfärgningar, ärr och bristningar reduceras. Cirkulationen ökar och rynkor jämnas ut.

Mesoterapi utan nålar med ultraljud
Dess huvudsakliga uppgift är att föra in aktiva ingredienser/serum i huden. Tekniken bidrar till hudföryngring av hela ansikte och dekolletage. Resultat: Omedelbar ansiktslyftning, förbättrad hudton, föryngring, regenerering, syresättning och modellering.

Ultrasonic med ultraljud
Muskelmassage/lifting. Minskar rodnad och inflammation i huden samt verkar för en ökad produktion av hyaluronsyra som ökar fastheten och återfuktar på djupet.

Vakuummassage – derma massage
Dess huvudsakliga uppgift är att verka dränerande. Resultat: Främjat lymfdränage och förbättrad blodcirkulation
Behandlingen gör inte ont och skadar inte huden.


Bra att veta:
Behandlingarna kan utföras på alla hudtyper, även på känslig hud.

Vi utför INTE behandlingarna på dig som har akne grad 4, aktiv akne/rosacea, är gravid, ammar, har metallimplantat, allergi mot metall eller har cancer.

Viktigt: Har du Botox/Botulinum i pannan så behöver du meddela om det då själva ultraljudsbehandlingarna inte ska utföras i det området. Det är helt enkelt för att Botox/Botulinum kan ”släppa” vilket gör att själva effekten minskas. Det ligger på ditt eget ansvar att informera om och har du gjort botox/botulinumbehandlingar förut så vet du hur länge effekten brukar sitta. Är det längre än 4-6 månader sedan så är det ok med ultraljudsbehandling i pannan. Detta gäller enbart pannområdet, men försiktighetsåtgärder gäller även runt ögonen där du behöver vänta minst 4 veckor innan behandling med min maskin.

ARKANA

I ansiktsbehandlingarna används produkter från Arkana

Arkana är ett dermatologiskt hudvårdsmärke som Arkanas forskningsavdelning har utvecklat för att framhäva ingredienser med resultatinriktade effekter.

Specifikt utvalda koncentrationer från aktiva substanser, som stöds av forskning inom den medicinska världen och bioteknik, har blivit grunden för att utveckla olika terapier. Många av dem är inriktade på att stödja en mer avancerad behandling och periodisk regenerering av den drabbade huden.

Det är inte enkelt att lösa dermatologiska problem. För hud som är krävande, irriterad eller överaktiv krävs det ett väl etablerat hudvårdsmärke som kommer att ge otroligt resultat.

Den totala behandlingen med allt din hud behöver för bästa resultat!
Behandling: Rengöring, kavitationspeeling, diamantslipning (inkl. ögonparti), crystal peel, AHA-syra, messoterapi utan nålar, ultra sonic lifting/muskelstimulering, dermamassage – lymfdränerande vakuummassage, ansiktsmask och avslutande creme. Specifik behandling för ögonpartiet ingår.

Behandling: Rengöring, kavitationspeeling, diamantslipning (inkl. ögonparti), crystal peel, messoterapi utan nålar, ultra sonic lifting/muskelstimulering, dermamassage – lymfdränerande vakuummassage, avslutande creme. Specifik behandling för ögonpartiet ingår.

Har du specifika besvär så som oren hud, ojämn hudstruktur, pormaskar, fina linjer eller trött och livlös hud? Då rekommenderas någon av de specialutformade programmen nedan, framtagna just för dina specifika behov.
En kortare behandling där fokus ligger på dina besvär och som ger fantastiska resultat!
Är du osäker på vilken behandling du ska välja? Det går bra att boka behandlingen så hjälper jag dig på plats, eller fråga mig så hjälper jag dig.
* För bästa resultat rekommenderas en kurbehandling, vanligtvis 6 -10 ggr, men önskar man en snabb uppfräschning där huden får en fin lyster kan man göra enstaka behandlingar. Behandlingarna görs med 1-2 veckors mellanrum beroende på hudtillstånd. Efter varje diamantslipning blir effekten mer synlig. För att upprätthålla och stärka de erhållna resultaten rekommenderas en slipning regelbundet efter avslutad kur med mellan 4-6 veckors mellanrum.
1) DIAMANT + ULTRALJUD
Känns din hud trött och livlös? Då är detta behandlingen för dig!
Diamantslipen peelar bort döda hudceller och ger plats åt en ny, fräsch hud.
Hudtonen jämnas ut och porer förminskas. Ultraljudet minskar rodnad och lugnar
huden samtidigt som det återfuktar på djupet och ger fin lyster.
Perfekt innan festen för en strålande hud.

2) KAVITATION PEELING + DIAMANT
En djuprengörande behandling för dig med oren hy, pormaskar och ojämn hudton.
Kavitation Peeling är en skonsam djuprengöring som med hjälp av
ultraljudsvibrationer reducerar överflödigt talg och rengör porerna, likt en
portömning. Diamantslipen peelar bort döda hudceller och ger plats åt en ny, fräsch
hud. Hudtonen jämnas ut och porer förminskas.
Din hud känns ren och fräsch efteråt.

3) DIAMANT + NÅLFRI MESOTERAPI + LIFTING
En anti-age behandling som ger huden en vitamincocktail!
Diamantslipen peelar bort döda hudceller och ger plats åt en ny, fräsch hud.
Hudtonen jämnas ut och porer förminskas. Nålfri Mesoterapi kan nu föra aktiva
ingredienser ner i huden med hjälp av elektriska impulser. Huden stramas åt, fina linjer
& rynkor reduceras och cellförnyelsen stimuleras.
Behandlingen avslutas med en härlig liftmassage som ger ditt ansikte ett riktigt lyft!

Lipomassage

Resultatinriktad behandling för celluliter, lipo & lymfödem. Lipomassage fungerar så att två motoriserade rullar arbetar tillsammans med ett vacuumsug för att åstadkomma en djup bindvävsmassage och därigenom luckrar upp den förtätade bindväven samt ökar cirkulationen i kroppen och gör att slaggprodukter kan forslas bort från behandlingsområdet och därigenom ut ur kroppen. När detta sker får behandlingsområdet ett minskat tryck ut mot huden (celluliterna minskar), du får en jämnare siluett (skulpterar din kropp) samt ger förbättrad hudstruktur och en uppstramning av huden.

Så fungerar Lipomassage: Förtätad bindväv tillsammans med dålig blodcirkulation är den främsta orsaken till att du får celluliter. Celluliterna syns när slaggprodukter ”fastnar” i bindväven och då ökar trycket från fettvävnad och bindväv upp mot hudytan. Dessa syns då som gropar och ”apelsinhud”. Lipomassage fungerar så att två motoriserade rullar arbetar tillsammans med ett vacuumsug för att åstadkomma en djup bindvävsmassage och därigenom luckrar upp den förtätade bindväven samt ökar cirkulationen i kroppen och gör att slaggprodukter kan forslas bort från behandlingsområdet och därigenom ut ur kroppen. När detta sker får behandlingsområdet ett minskat tryck ut mot huden (celluliterna minskar), du får en jämnare siluett (skulpterar din kropp) samt ger förbättrad hudstruktur och en uppstramning av huden.

Idag är det många kvinnor som lider i tysthet av svåra problem med Lipo & lymfödem. Svullna, vätskefyllda ben som känns som stockar istället för ben…
Tunga och värkande ben som blivit gropiga av gamla döda fettceller och slaggprodukter som samlat sig och ”fastnat” i benen. Det är näst intill omöjligt att göra något åt problemet själv på sikt och det är svårt att få någon hjälp genom den traditionella sjukvården i dagsläget.

Kvinnorna hänvisas till dyra privatkliniker som erbjuder fettsugning som alternativ. De flesta har inte råd att betala de stora summorna och det resulterar i mycket lidande för den enskilda individen! Vi vill hjälpa och bidraga till att underlätta de här problemen, även om det dock är omöjligt att få bort allt utan kirurgiska ingrepp. Behandlingar gör skillnad och redan efter första kuren brukar benen kännas lättare och cirkulationen har ökat. Dock kommer det krävas kontinuitet och beroende på vilket stadie/grad du är i så tar det lite längre tid. Även ålder, gener och livsstil är sådant som påverkas. Men det går att göra skillnad!

Kontraindikationer

 • Inflammation i huden
 • Mekaniska skador på huden.
 • Cancer
 • Vid ökad tendens att blöda eller få blåmärken.
 • Graviditet
 • Ådernät/brock (behandling körd inte direkt på åderbrock)
 • Hjärtsvikt
 • Obehandlad Hypertoni (efter läkares godkännande)
 • Vitiligo

Innan behandling:

 • Utsätt inte huden för solljus 24 timmar före behandling.
 • Utför ingen kemisk peeling (AHA, BHA, PHA) innan på det aktuella behandlingsstället.

Efter behandling:

 • Utsätt inte huden för solljus 24 timmar efter behandling.
 • För att uppnå bästa resultat bör man dricka 1,5-2L vatten om dagen, dra ner på snabba kolhydrater och mättat fett, undvika socker, samt utföra någon form av fysisk aktivitet.
 • Torrborstning av kropp innan dusch och smörja in med serum efter dusch.

Hårmineralanalys

En hårmineralanalys ger en detaljerad sammanställning av vilka mineraler som har lagrats i kroppens vävnader, i detta fall håret. I och med att man samlar hår som är cirka två centimeter långt från skalpen visar analysen mineralstatusen en till två månaderna tillbaka i tiden. En blodanalys visar vilken näring som finns i blodet vid just det tillfälle som provet tas medan ett urinprov visar de näringsämnen som utsöndras från kroppen.

Så här går det till: Vid 1:a besöket görs en hårklippning från olika ställen av skalpen, närmast hårbotten. En anamnes fylls i och sen skickas provet till Nutritechs labb i USA. Ca 4 veckor senare har vi bokat in nytt möte för genomgång av provsvaret som då kommit tillbaka. Du får ett skräddarsytt recept på tillskott och vad just du bör öka upp eller minska ned i ditt mat- och näringsintag. Tid ca 20 min första gången och ca 1 timme vid andra besöket.

Hårmineralanalys kan förbokas måndagar, onsdagar, samt vissa fredagar och lördagar. Det går även bra att komma förbi spontant för 1:a besöket då vi klipper mellan kunderna i butiken, dock i mån av tid och tillgänglighet av HMA-terapeut. 2:a besöket måste alltid förbokas.

Utöver mineralstatus visar en hårmineralanalys även balansen mellan olika mineraler och förekomsten av eventuella tungmetaller. Med hjälp av mineralstatusen och balansen mellan de olika mineralerna ser man även indikationer på hur sköldkörtel och binjurar fungerar, om man har en snabb eller långsam ämnesomsättning, hormonella obalanser, leverns avgiftningsförmåga, blodsockersvängningar, matsmältningsproblem, stress och utbrändhet. Eftersom kroppens vitaminer också påverkas av kroppens mineralstatus kan även kroppens vitaminbehov utläsas i en hårmineralanalys.

Man kan äta en nyttig och varierat kost rik på frukt och grönsaker och ändå ha obalanser i kroppen.
– Det handlar om att hitta rätt kost för just din kropp i den situation den befinner sig i just nu, och det är jättesvårt. Vi är alla olika och har olika behov. En hårmineralanalys kan ge den vägledning man behöver för att hjälpa kroppen att må bra. Efter en analys får man både kostrekommendationer och rekommendationer för de näringstillskott som kan hjälpa kroppen till en balanserad näringsstatus. Rekommendationerna är specifika för just ditt behov.

Öronakupunktur / Nada

Det är en fin och subtil behandling som baseras på ett holistiskt synsätt på människan. Med öronakupunktur behandlas smärttillstånd, både akuta och kroniska. Genom att sätta en akupunkturnål i den ömma punkten försöker man påverka motsvarande område i kroppen.

Öronakupunktur har använts under tusentals år i bla Indien och Kina. Den moderna öronakupunkturen utformades i Frankrike på 1950-talet av läkaren Paul Nogier. Öronen används som ett reflexsystem, där reflexzonerna kan användas både som diagnos och behandling.

Det är en fin och subtil behandling som baseras på ett holistiskt synsätt på människan. Med öronakupunktur behandlas smärttillstånd, både akuta och kroniska. Genom att sätta en akupunkturnål i den ömma punkten försöker man påverka motsvarande område i kroppen. Vi utgår från femelementsläran samt förståelsen och sambandet mellan organens psykologiska och fysiologiska funktion.

Åkommor som kan behandlas är stress, oro, migrän, huvudvärk, ledvärk, PMS, matsmältningsproblem, allergier & eksem mm. Beroendeproblematik och drogavvänjning är andra tillstånd där NADAbehandling är väldigt effektiv mycket pga att endorfiner frisätts och en rad andra signalsubstanser påverkas gynnsamt. NADA innebär att man sätter nålar på fem bestämda punkter i örat för att ge effekter i andra delar av kroppen. Man brukar uppleva ett lugn, bättre sömn, mindre oro och smärta. Vi sätter även kulplåster vid hemgång vid behov. Öronakupunktur kan genomföras som en fristående behandling alt. kombinerad med Xin Ping eller en Meginebehandling.

Xin Ping – Peaceful Heart

Behandlingen kan förklaras som en Energipsykologisk, fysiologisk emotionell metod där vi skapar Peace of Mind kring det som hände. Metoden är enkel men väldigt kraftfull och passar dig som kanske har svårt att tala om dina problem, som gått länge i coachning eller samtalsterapi men inte blivit hjälpt. Som snabbt vill komma i kontakt med dina symptoms underliggande orsaker och börja läka ut dem. När Obalans Blir Balans kan kroppen stimuleras till självläkning.

Xin Ping – betyder Peace of Mind – Fred i Hjärtat. Peaceful-Heart som metoden även kallas, bygger broar mellan mångtusenårig österländsk medicin och nutida västerländsk medicin. Xin Ping ideogrammet består av två tecken, det övre är Xin – Hjärtat och det undre är Ping – fridfull, lugn eller stillhet. Tecknet representerar en av de viktigaste principerna i en människas liv, det fridfulla sinnet som är grunden för allt välbefinnande. Självläkning och klarseende. Genom att komma i kontakt med de frön som såtts från olika händelser i livet och som skapar ohälsa och ger symptom som tex. smärtor, depression, huvudvärk, inflammationer, ryggproblem, knäproblem osv. När vi blir varse den mentala orsaken kan vi genom en QiGong-rörelse och vägledning programmera om din historia så du kan släppa de här smärtorna.

Behandlingen kan förklaras som en Energipsykologisk, fysiologisk emotionell metod där vi skapar Peace of Mind kring det som hände. Metoden är enkel men väldigt kraftfull och passar dig som kanske har svårt att tala om dina problem, som gått länge i coachning eller samtalsterapi men inte blivit hjälpt. Som snabbt vill komma i kontakt med dina symptoms underliggande orsaker och börja läka ut dem. När Obalans Blir Balans kan kroppen stimuleras till självläkning.

Regndroppsmassage

Med Young Living:s eteriska oljor stärks och behandlas hela kroppen genom fjäderlätt massage på rygg och vitaflexpunkter på foten. En stärkande, utrensande och uppbyggande behandling där oljorna gör mesta jobbet som att stärka immunförsvaret, nervsystemet och ryggraden genom att bekämpar b l a virus, bakterier, inflammationer och att avhjälpa stress och oro för att åstadkomma känslomässig läkning. Jag lägger även in Meginemassage i en längre variant för att skräddarsy och fördjupa behandlingen av muskler och punkter.

MegineHealing

Här väcker jag kroppen med väldigt lätta tryck och vaggningar för att påminna om spänningar och för att läka cellminnen. En väldigt kraftfull behandling där du blir medveten om var på kroppen du behöver läkning och där du med din tanke och andning kan gå för att hjälpa till att släppa på känslor.

Healing Reiki

Jag är initierad i Reiki steg 1 som är en behandlingsform där fysiska och psykiska problem uppges kunna ge med sig så att kropp och själ vitaliseras och kommer i balans. Du ligger bekvämt på bänken med kläder på och en filt över. Healingen utförs med handpåläggning och om önskemål finns med speciellt utvalda kristaller på kroppens energihjul. Du kan även välja till en kombinerad ryggmassage/healing baksida.

Het stenmassage

Massage med varma/kalla stenar från Moder Jord ger dig den djupaste avslappning, skapar harmoni och ger ett positivt energiflöde för din kropp.

Ansikte Relax

Lättare ansiktsrengöring med naturliga och ekologiska produkter från Rosenserien/Sweden Eco alt Eco By Sonya, beroende vad din hud behöver. I behandlingen inkluderas en skön ansiktsmassage med välgörande ansiktszontryck.

Vi erbjuder även färgning av Fransar och Bryn samt plock och formning av bryn.

Din stund

Tänk dig 3.5 timme av total närvaro och avslappning för kropp och själ! Din Stund är en skräddarsydd behandling med de verktyg och behandlingsmetoder som vi erbjuder, där bara Du står i fokus. Vad behöver du just nu? Vilka behandlingar vill du kombinera? Coachande samtal, massage, öron akupunktur, ansiktsbehandling? Du väljer och tillsammans sätter vi ihop din alldeles egna stund. Paus med stärkande te och frukt lägger vi in när det passar.