Om Livshjulet

Livshjulet vill ge dig möjligheten till livskvalitet

Jag har valt att jobba med helheten och vill vara en slags vägvisare för människor som söker naturliga vägar till hälsa. Jag jobbar efter Naturmedicinens grunder och väver in friskvård och hälsa utifrån ett unikt helhetstänk.

Fysiskt ~ Emotionellt ~ Mentalt ~ Andligt = ”Ett Livshjul”

För att du ska kunna leva och må bra är det angeläget att tillåta din kropp och ditt sinne ta en paus från vardagen då och då.

Det är ingen lyx – det är en nödvändighet!

Livshjulet vill därför ge dig upplevelsen av att möta dig själv en stund, att stanna upp och andas.
Doften av tända ljus och eteriska oljor möter dig vid ankomsten och musiken klingar skönt i bakgrunden. Sitt gärna kvar en stund efter behandlingen – stilla ditt sinne och hitta lugnet inom dig.

Välbefinnande är vad jag vill att du ska känna när du lämnar oss – Att energin och kraften har återvänt till din kropp – Att du har balans!

Om Susanne

Utbildningar

Friskvårdsmassör via Valjevikens Spautbildning 2003-2004

Utbildad certifierad Megineterapeut, genom Naturmedicinska akademin under åren 2004-2006 samt ”Tredje året” 2008. ’
Vilket inkluderar massage, akupressur, koppning, moxa, samtal, att lägga ett hälsopussel. Insikter i olika traditioner, läror och filosofier från olika håll i världen. Som Ayurveda, shamanism, Kinesisk medicin, Femelementsteori, Nordisk örtlära, basmedicin och näringskunskap samt studier och läran om livet.

Med hjälp av urgamla naturmedicinska metoder vävs friskvård och hälsa in utifrån ett unikt helhetstänk. I massagen kommer jag åt både muskelknutor och känslomässiga blockeringar. Jag kan stärka upp det som är försvagat, tona ner det som blivit för starkt och öppna upp det som stängts. Healing ger kraft och gör så att kropp och själ kommer i balans.

Örtmedicin stärker upp inifrån och ett helande samtal kan låta dig se världen med nya ögon. Jag ser hela tiden till helheten och eftersträvar balans på alla plan både fysiskt, psykiskt, emotionellt och andligt. Jag är övertygad att vi många gånger har förmågan att läka oss själva. Våra kroppar är fantastiska skapelser och med rätt nycklar kan vi hjälpa oss själva till en bra hälsa.

Kompletterande utbildningar och diverse kurser

* Healing: Reikihealer steg 1 1999, Munay Ki initiering 5 av 7 riter 2007

* Stenmassage, Champissage och Pinda Sveda Nam/Pantha Yama genom Cecilia Hjortfors – Yrsnö Akademin 2008

*  Metamedicin, genom Susanne Billander, pågående utbildning sen 2013.
* Nordamerikansk indiansk Healing Visdom, genom att praktisera medicinhjulet och den indianska healingtraditionen. Pågående livsbejakande ledarutbildning sedan 2013 varav jag hittintills gått 5 vägar; Krigarens-Magikens och Ledarens Väg, Centrum och hösten 2020 klev jag in i hjul nr 2 -Sydost. Genom Svenska Hälsoteamet.

* Triggerpunkter & terapeutisk stretch hösten 2013, Svenska Hälsoteamet.

*Regnsdroppsmassageutbildning 2015 hos Anna Bard-Blixt Karlskrona

*Hårmineralanalys-Terapeut 1 och 2, AlphaPlus Stockholm 2017-2019

*Xin-Ping, Peaceful-Heart terapi. Med Miquel Rodriguez Wadman, 2018-2019

*Öronakupunktur och NADA, med Miquel Rodriquez Wadman, 2019

* Kompletterande utbildningar inom Megineterapi och Naturmedicin är fortgående varje år.

Sedan maj 2015 driver jag även Hälsokraft i Sölvesborg, vilket är en stor fördel för dig som kund eftersom jag mycket enklare kan rådgöra och rekommendera på plats olika hälsopreparat för dig och din hälsa.

Naturmedicin

Naturmedicin – Gammal Beprövad Kunskap

Sedan urminnes tider har människan levt och använt sig av naturen för att läka och hela sig själv och sina medmänniskor. Vi kände naturens rytmer, cykler och faser och visste hur de påverkade oss, hur viktigt det var att upprätthålla balansen.

Vi såg oss som en del av helheten med en försiktig ödmjukhet inför moder jord som prisades för var hon är, nämligen människans moder, livgivare, vägvisare och hemvist.

Idag förringas naturen tyvärr allt som oftast och nedvärderas som en tillgång i människans tjänst. Något att utnyttja eller skövla för egen vinnings skull. Men allt har ett pris för hur vi förvaltar vår jord, likaså oss själva. Vi ser det runt omkring oss allt mer, hotet om växthuseffekten, årstidsförändringar, naturkatastrofer osv.

Vi är inte alltid så snälla mot oss själva heller, vilket kan resultera i välfärdssjukdomar och utbrändhet. När människan inte lyssnar inåt längre eller tar sig tid att känna efter hur vårt leverne påverkar oss, då kollapsar vi också. Hur ska vi kunna ta hand om vår jord när vi inte tar hand om oss själva?

En förutsättning för liv och hälsa är vår livskraft. Den kraft vi har med oss sen födseln och som ska räcka hela livet ut. Genom livet förbrukas den beroende hur den förvaltas. Lever vi ett hårt liv med många tunga sorger, sjukdomar, missbruk osv. då förbrukas den snabbare och när den är slut – då är livet slut. Det är viktigt att bli medveten om hur vi kan dryga ut vår livskraft genom små enkla medel så att vi inte kör slut på oss för tidigt.

Utbrändhet är ett tydligt tecken på att kraften har tagit slut, kroppen och dess organ orkar inte längre. Människan har kört på för hårt och även om varningssignalerna fanns där hade hon inte tid att lyssna på dem. Då är det hög tid att bli medveten om var lägger jag min kraft och hur fyller jag på ny. Det finns tyvärr inga lycko/hälsopiller för ett hälsosamt liv. Var och en måste lägga sitt eget hälsopussel för att finna vad som är bra för Mig, vad är det Jag behöver? Ett recept är inte det andra likt eftersom vi alla är unika.

Idag har gammal örtkunskap fallit i glömska. Enkla medel som t.ex. groblad mot sår, timjan och pepparmynta mot hosta, johannesört mot depression och den vilda nässlan som både är näringsrikt stärkande och utrensande. Det är spännande när man tänker på att läkande örter som finns i vår omgivning kan behandla mängder med lindrigare sjukdomar. De kan förbättra ditt humör och höja ditt immunförsvar. En del anser att receptfria tabletter och mediciner är den enklaste lösningen när man ska behandla värk – utan att inse att det faktiskt finns produkter hemma i det egna köket eller trädgården som kan ge exakt samma resultat. Örtmediciner är lätta att framställa, de är billiga och utomordentligt effektiva mot en lång rad symptom och sjukdomar. De har mycket få biverkningar och stärker ditt immunförsvar. Dessutom är de befriade från kemikalier och konstgjorda ämnen.

Naturmedicin – en mångtusenårig visdom med kunskap om helandet och hälsan – i samklang med naturens lagar. Genom att söka naturliga vägar till hälsa, utifrån ett helhetstänk där både kropp och själ hör ihop. Kan vi hitta tillbaka till vårt ursprung och förhoppningsvis rå om oss själva på ett mer holistiskt sätt än vi har gjort fram tills nu.