Jag läste ett inlägg häromdagen om att införa en Fuck-It list istället för en Buck-It list. Att göra det där som är totalt meningslöst och onödigt men som jag egentligen tror är absolut nödvändigt idag.
Så som vi stressar runt i ett livets ekorrhjul, med alla måsten som ekar i skallen. Med skulden som tynger våra kroppar ”med allt vi borde göra eller inte gjort”.
Tankar om vad vi tror är viktigt är våra värsta fiender. De som kan göra oss så fruktansvärt utmattade, deprimerade och sjuka.
När jag läste de här raderna av skribentens inlägg –

”Samla alla gula löv på vägen ner till sjön och se hur många de blev. Sjunga för koltrasten så som den sjungit för oss. Skriva några dåliga dikter om gräsfjärilar som ingen kommer att få läsa.

– Så klickade det till inom mig och jag kände att det är ju det jag ska göra för att må bra. För att ta hand om stressen inom mig. Jag måste införa lite mer varAnde istället för görAnde.

Så på min lediga dag i fredags gjorde jag bara sånt som föll mig in. Tog en promenad, satt i solen och lyssnade på fåglarna, läste lite, kokte kaffe. Det egentliga nödvändiga jag gjorde var att dammsuga av hemma. Men jag gjorde det för att jag kände för det, inte som ett måste. Jag gjorde det i skönhet!
Idag har jag oxå haft en ledig dag och anammade även idag de här tankarna. Jag har njutit av solen, promenaden, sällskapet, musiken och texterna som  förgyllt min dag. Jag har gjort massor av helt onödiga saker men totalt nödvändiga för mig. För i morgon är en ny arbetsvecka och jag behövde ladda om och ladda kraft inför den. Såklart kan jag inte flyta runt hela tiden utan att göra något nödvändigt. Men jag kan bli bättre på att ta några ögonblick, stunder, timmar eller om så en hel dag av varande varje vecka. För jag tror att det är den viktigaste gåvan jag kan ge mig själv för att återhämta mig och behålla min livskraft.

”Megine – ett sätt att leva och förhålla sig till livskraften.”

klicka på länken för att läsa artikeln:

http://www.nwt.se/mera/helg/2016/09/24/ett-fyrfaldigt-leve-for-det